مرجع مهندسی عمران

آمار بازدید

  • بازدید امروز : 95
  • بازدید دیروز : 82
  • بازدید کل : 343319

دفترچه محاسبات قابل ویرایش گودبرداری به روش نیلینگ و انکراژ به همراه فایل های PLAXIS و Slope/W و تمامی نقشه های اجرایی


ورود به صفحه جدید ژئوسیویل

گزارش کامل قابل ویرایش گودبرداری به روش نیلینگ و انکراژ به همراه کلیه فایل های تحلیلی نرم افزار PLAXIS و Slope/W و تمامی نقشه های دیتیل اجرای پایدارسازی

 

این گزارش 100 صفحه ای، که در هر دو قالب word و pdf برای شما عزیزان آماده گردیده است شامل مطالب زیر می باشد:

- کاملترین معرفی انواع روشهای پایدارسازی گود در محیط های شهری به همراه تصاویر مربوطه

- توضیح مبانی طراحی و کنترل پایدارسازی گود بر اساس آخرین ویرایش استانداردها و آیین نامه های مرتبط (FHWA و ...)

- توضیح نحوه انتحاب روش مناسب پایدارسازی و ضرایب اطمینان

- توضیح گام به گام نتایج مدلسازی نیل و انکر در نرم افزارهای PLAXIS و Slope/W

- طراحی و کنترل گام به گام و با تمام جزییات هدانکر و پد بتنی زیرسری انکرها

- کنترل دقیق گل میخ (Stud)، شاتکریت، گسیختگی خمشی و برش پانچ رویه (Facing)

- توصیه های فنی و اجرایی اجرای روش پایدارسازی، عملیات نقشه برداری، عملیات خاکی، عملیات بتن پاشی و...

- توصیه های اجرایی مونتاژ انکر و نیل و نصب پکر و فاصله نگهدار (Spacer)

- روش اجرای تزریق دوغاب و کنترل های مربوط به آن

- رواداری های مجاز مربوط به طول و قطر حفاری و مونتاژ نیل و انکر و ضخامت شاتکریت

علاوه بر تمامی موارد فوق نقشه های دیتیل اجرایی پایدارسازی گود به صورت فایل اتوکد (AutoCAD) شامل موارد زیر است:

- نقشه چون ساخت (As Built)

- مقاطع دقیق نیل و انکر

- مشخصات فنی تزریق دوغاب و بتن پاشی

- دیتیل هدنیل و هدانکر

- توضیحات و مشخصات فنی آزمایش Proof یا Lock off (قفل کردن انکر)

ضمناً به همراه فایل های فوق، تمامی فایل های محاسباتی و تحلیلی پایداری به روش تعادل حدی در نرم افزار Slope/W و تحلیل تغییرشکل در نرم افزار PLAXIS برای هر چهار دیواره گودبرداری این پروژه ارائه شده و قابل ویرایش و تحلیل مجدد است.

 

دانلودورود به صفحه جدید ژئوسیویل

 

join telegram Follow Instagram

دفترچه محاسبات قابل ویرایش گودبرداری به روش نیلینگ و انکراژ  به همراه فایل های PLAXIS و Slope/W و تمامی نقشه های اجرایی
انتشار : ۳۰ شهریور ۱۳۹۷

برچسب های مهم

دفترچه کامل محاسبات سیستم پایدارسازی یک پروژه واقعی در شهر تهران به همراه فایل طراحی در PLAXIS و نقشه های اجرایی


ورود به صفحه جدید ژئوسیویل

در این مطلب دفترچه محاسبات سیستم پایدارسازی یک پروژه واقعی در تهران به همراه کلیه نقشه های سازه، معماری و اجرایی و انجام کنترل های دستی لازم و نیز فایل های طراحی سیستم نگهبان خرپایی در نرم افزار PLAXIS ارائه شده است، این دفترچه شامل موارد زیر است:

  • فایل کامل دفترچه محاسبات سیستم پایدارسازی گود به فرمت های ورد (قابل ویرایش) و پی دی اف
  • فایل کامل گزارش ژئوتکنیک زمین پروژه به همراه لاگ گمانه ها و نتایج آزمایشات صحرایی و آزمایشگاهی
  • فایل اتوکد کلیه نقشه های سازه، معماری و اجرایی سازه نگهبان و سازه اصلی ساختمان
  • فایل طراحی سیستم نگهبان خرپایی در نرم افزار PLAXIS

فهرست مطالب این دفترچه به شرح زیر است:

فهرست مطالب

 

دانلود

ورود به صفحه جدید ژئوسیویل

join telegram Follow Instagram

فایل اکسل محاسبات روابط وزنی حجمی مکانیک خاک


p><!--StartFragmenta href="http://geocivil.ir" target="_blank">ورود به صفحه جدید ژئوسیویل<!--EndFragment

در حالت طبیعی، خاك به صورت یک سیستم سه قسمتی مرکب بوده که از مواد جامد، آب و هوا تشکیل شده است. با درک مفاهیم سه فازی بودن فضای خاک و با استفاده از روابط وزنی حجمی میتوان سایر پارامترهای موردنیاز برای طراحی ها را بدست آورد. در مکانیک خاك، روابط حجمی شامل نسبت تخلخل، پوکی، درجه ی اشباع، وزن مخصوص مرطوب خاك، وزن مخصوص خشک خاك و وزن مخصوص اشباع می باشد.

در این بخش می توانید فایل اکسل محاسبات روابط وزنی حجمی که توسط گروه مهندسین ژئوسیویل تهیه شده است را به صورت رایگان دانلود نمایید. در ضمن برای مشاهده ویدیو کار با این فایل بر روی لینک زیر کلیک کنید:

 

 

برای مشاهده ویدیو نحوه کارکرد فایل اکسل محاسبات روابط وزنی حجمی کلیک کنید.

 

 

پسورد فایل اجرایی :

Password:  geocivil.ir

p>  <!--StartFragmenta href="http://geocivil.ir" target="_blank">ورود به صفحه جدید ژئوسیویل<!--EndFragment

 

کاربرد ژئوفيزيک در مهندسی ژئوتكنيک


p> <!--StartFragmenta href="http://geocivil.ir" target="_blank">ورود به صفحه جدید ژئوسیویل<!--EndFragment

دانش ژئوفيزيك

به طور كلي ژئوفيزيك با استفاده از امواجي نظير امواج الكتريكي، الكترومغناطيسي، مغناطيسي و صوتي به مطالعه خواص فيزيكي زمين و محيط اطراف آن مي پردازد. امروزه مطالعات ژئوفيزيك علاوه بر زمين، ساير كرات ديگر فضايي را نيز در بر مي گيرد. تقاضاي مداوم و روزافزون انواع فلزات و افزايش رشد مصرف نفت و گاز طبيعي منجر به توسعه بسياري از روش هاي شناسايي زير سطحي مبتني بر شيوه ها ي ژئوفيزيكي شده است. با كاربرد ژئوفيزيك در فعاليت هاي نظامي و نيز استفاده از رايانه ها در پردازش و تفسير داده ها ي ژئوفيزيكي، تحول عظيمي در اين شاخه از دانش را شاهد هستيم، به طوري كه هم اكنون روش هاي ژئوفيزيكي به عنوان يكي از شيوه ها ي اصلي شناسايي معادن و ذخاير زير زميني، كاوش هاي هوايي و دريايي و شناسايي هاي سطحي به منظور مطالعه خواص ژئوتكنيكي زمين مطرح مي باشد.

معمولاً در مهندسي عمران روش هاي ژئوفيزيك به عنوان مكمل روش هاي حفاري مطرح هستند. در تصميم گيري مربوط به يك برنامه حفاري بايد هر دو عامل اقتصادي و علمي مورد توجه قرار گيرد. هزينه حفاري براي ترسيم دقيق سطح موجدار سنگ كف در يك ساختگاه ممكن است نسبت به هزينه كاربرد ژئوفيزيك بسيار سنگين باشد، ولي اگر خسارت اقتصادي حاصل از اين بي دقتي زياد باشد حفاري ممكن است ارزانتر تمام شود. از طرف ديگر وقتي سطح گسترد هاي از زمين بايد به تفصيل پوشش يابد و دقت زياد مورد نظر نيست، روش هاي ژئوفيزيك مي توانند گزينه مناسبي براي كاوش صحرايي باشند.

 

  • انواع برداشتهاي ژئوفيزيكي

در عمل چهار طريق هوايي، دريايي، درون چاهي و زميني شيوه هايي هستند كه براي برداشت هاي ژئوفيزيكي به كار مي روند. در مطالعات ژئوتكنيك عمدتاً از روش هاي زميني و درون چاهي استفاده مي شود.

 

 

1- برداشت هوايي

روش هاي مغناطيسي، الكترومغناطيسي، راديومتري، هوابرد و اخيراً ثقل سنجي هوابرد سريعترين روش هاي ژئوفيزيك اكتشافي مي باشند. اين روش ها براي پوشش مناطق وسيع كم هزينه تر از روش هاي زميني هستند، ولي به علت دقت پايين صرفاً در فاز پي جويي كلي مواد معدني كاربرد دارند. در اين روش ها عمليات برداشت با نصب تجهيزات مناسب در داخل يا به دنبال هواپيما و بالگرد انجام مي شود. اكتشاف دقيق تر مناطق مستعد شناسايي شده در روشهاي هوابرد، توسط روش هاي ژئوفيزيك زميني پيگيري مي شود.

برداشت هوایی

 

2- برداشت دريايي

در برداشت هاي دريايي، كاوش ها به منظور شناسايي ويژگي هاي فيريكي زير بستر آب، در محيط آبي انجام مي شود. تجهيزات مورد نياز اين نوع برداشت با روش هاي ديگر كاوش، در ساختار تفاوت اندكي دارند، ولي تقريبا در تئوري همة روش هايكسان مي باشند. اين تجهيزات مي توانند در داخل كشتي ها يا به دنبال آن ها نصب گردند. روش هاي عمده قابل اجرا در اين محيط لرزه نگاري، ثقل سنجي، مغناطيس سنجي و الكترومغناطيس هستند.

برداشت دریایی

3- برداشت درون چاهي

در برداشت هاي درون چاهي، تجهيزات ژئوفيزيكي در يك محفظه استوانهاي با قطري كمتر از قطر گمانه، به نام سوند قرار مي گيرد. اين محفظه كه بوسيلة يك رشته كابل به دستگاه سر چاه متصل است، به داخل گمانه فرستاده مي شود. ثبت پيوستة خصوصيات ژئوتكنيكي سازندهايي كه در طول گمانه مشاهده مي شوند از اهداف اين نوع بررسي مي باشد. روش هاي قابل اجرا در اين بخش عمدتاً شامل روش هاي صوتي، راديومتري(پرتو نوترون، پرتو گاما، پرتو گاما گاما و..) مقاومت سنجي و الكترومغناطيس القايي است.

 

 

4- برداشت زميني

برداشت هاي زميني، بر روي سطح زمين بوسيلة دستگاه هاي مخصوص اين كار انجام مي شود. متنوع ترين برداشت هاي ژئوفيزيكي در اين بخش و در فعاليت هاي عمراني برداشت زميني است.

 

 

  • مقايسه روش هاي ژئوفيزيك با روش هاي ژئوتكنيك در كاوش هاي صحرايي

غالباً در پروژه هاي عمراني از روش هاي ژئوفيزيك به عنوان مكمل روش هاي ژئوتكنيك براي ارتقاء دقت نتايج حاصل از حفاري ها استفاده مي شود. با اين حال، اگر اين دو روش كاوش به طور مستقل مورد ارزيابي قرار گيرند، هر يك از آن ها داراي معايب و مزايايي است، بنا بر اين تصميم گيري سنجيده و آگاهانه در مورد انتخاب روش مناسب براي انجام پروژه ضروري مي باشد.

 

  • مزاياي روش هاي ژئوفيزيك

 

به طور كلي اصليترين مزاياي روش هاي ژئوفيزيك عبارتند از :

1- روش هاي ژئوفيزيك غالباً غير مخرب و بي آزار هستند و نيازي به حفاري يا مسدود و محدود كردن يك فضا براي زمان طولاني ندارند. اين مزيت در پروژه هاي درون شهري و مراكز شهر هاي شلوغ كه امكان بستن خيابان ها و تخريب آن ها وجود ندارد از اهميت خاصي برخوردار است. همچنين در مواردي كه نقل و انتقال تجهيزات سنگين حفاري با دشواري انجام مي شود، روش هاي ژئوفيزيك به دليل سهولت حمل تجهيزات از امتياز خاصي برخوردار هستند.

2- روش هاي ژئوفيزيك نسبت به روشهاي ژئوتكنيكي، اطلاعات بيشتري را در مورد سطح گستردهاي از زمين كسب مي كنند. اين روش ها ارزان و اقتصادي محسوب مي شوند. در واقع روش هاي ژئوفيزيكي اين امكان را فراهم مي كنند كه فقط با انجام چند تست ارزان قيمت، اطلاعات قابل توجهي در زماني كوتاه از يك ناحية وسيع به دست بيايد.

3- در برخي از خاك ها نظير شن و ماسه هاي ريزشي كه امكان حفاري و نمونه گيري دست خورده وجود ندارد، روش هاي ژئوفيزيك از كارايي بالايي در شناسايي زير سطحي برخوردار هستند.

4- روش هاي ژئوفيزيك رفتار خاك و سنگ، در محدوده كرنش هاي بسيار كوچك كه به طور معمول در حد هزارم درصد هستند را بررسي مي نمايند، بر همين اساس خواص واقعي ناحيه الاستيك مشخص مي شود..

5- در مواردي كه وجود آلودگي هاي زير زميني مانع حفاري گمانه و انجام آزمايش صحرايي است، اين روش ها بدون تماس با آلودگي هاي زير سطحي قادر به ارائه اطلاعات مناسبي از محيط هاي مذكور هستند. به عنوان مثال در چاهك هايي كه به دليل نشت فاضلاب ساختمان هاي اطراف انجام آزمايش بارگذاري صفحه اي در آن ها با دشواري و انزجار همراه است، با استفاده از روش هاي ژئوفيزيك مي توان خواص مهندسي مورد نظر زمين در محدودة مذكور را تا حدودي تخمين زد.

6- مباني نظري علمي مناسبي براي استخراج نتايج و ارتباط پارامتر هاي حاصل با خصوصيات اندازه گيري شده در محل، وجود دارد. اين در حالي است كه پارامتر هاي اندازه گيري شده در و خواص مهندسي خاك، صرفاً با روابط تجربي آزمون هاي صحرايي ژئوتكنيك نظير SPT به هم مربوط مي شوند.

 

  • معايب روش هاي ژئوفيزيك

با وجود مزاياي مذكور معايب قابل توجهي نيز براي روش هاي ژئوفيزيك شمرده مي شود كه از جمله آنها مي توان به موارد زير اشاره كرد:

1- اكثر روش هاي ژئوفيزيكي در مواردي كارايي دارند كه تفاوت قابل توجهي بين سختي ساختار هاي زير سطحي وجود داشته باشد. در صورتي كه اين ساختار ها از سختي هاي نزديك به هم برخوردار باشند تفكيك كامل آن ها از هم مقدور نيست.

2- در حالتي كه لايه هاي سخت بر روي لايه هاي نرم قرار گرفته باشند، تهيه پروفيل لايه بندي براي مقاطع، خيلي دشوار است. به طور كلي روش هاي ژئوفيزيكي در صورتي از كارايي مناسبي برخوردار هستند كه روند افزايش سختي از سطح به عمق برقرار باشد.

3- نتايج حاصل از روش هاي ژئوفيزيك، غالباً جنبه كيفي داشته و ارقام دقيق به دست نمي آيد. اين نتايج فقط براي مهندسان مجرب كارايي دارد.

4- در مقايسه با تجهيزات روش هاي معمول حفاري كه اكثر كارگران با آن ها آشنايي دارند، كاربرد تجهيزات روش هاي ژئوفيزيك كاملاً جنبة تخصصي دارد.

5- در روش هاي ژئوفيزيكي دسترسي مستقيم به مصالح ، مواد مورد بررسي و امكان نمونه گيري از آن ها وجود ندارد.

6- وجود اجزاء و عوارضي از قبيل آب بين لايه هاي رسي، لايه هاي سيمانته شده و پرشدگي هاي خاص در شكاف ها ، وجود امواج خاص در محيط كه امكان تداخل با امواج دستگاه را داشته باشد و مواردي از اين قبيل تفسير نتايج را دشوار مي سازد.

 

  • دسته بندي و انواع روش هاي ژئوفيزيك

هدف از اكتشافات ژئوفيزيكي كشف خصوصيات محيط با روش هاي فيزيكي و غير مستقيم است. بر همين اساس آزمون هاي ژئوفيزيك در گستردة پهناور علوم مهندسي كارايي دارند. در مواردي مانند، شناسايي هاي معدني و مسائل مرتبط با اكتشاف معادن، شناسايي نفت و ساير ذخاير زميني، كاربرد هاي نظامي، كاوش هاي زمين شناسي و باستان شناسي، محيط زيست و كشف

آلودگي هاي زير سطحي و نهايتاً كاربرد هاي مهندسي عمران كه عمدتاً شامل شناسايي خصوصيات پي سازه ها مي شود، ژئوفيزيك كارايي دارد.

يكي از اصلي ترين تقسيم بندي هاي ارائه شده براي كاوش هاي ژئوفيزيكي تقسيم بندي بر اساس خاصيت فيزيكي مورد تحقيق و اندازه گيري در هر تكنيك مي باشد. بر اين اساس روش هاي ژئوفيزيك به صورت زير دست هبندي مي گردند :

1- روش هاي الكتريكي: در اين روش ها مقاومت زمين در برابر عبور جريان الكتريكي و يا ميزان قابليت هدايت الكتريكي اندازه گيري مي شود.

2- روش هاي لرزه اي: در اين روش ها سرعت عبور امواج صوتي در لايه هاي زمين اندازه گيري مي شود.

3- روش هاي ثقل سنجي : در اين روش ها تغييرات شتاب جاذبه در نقاط مختلف سطح زمين اندازه گيري مي شود.

4- روش هاي مغناطيس سنجی : در اين روش ها بزرگي ميدان مغناطيسي در نقاط مختلف سطح زمين اندازه گيري مي شود.

5- روش هاي الكترومغناطيسي : در اين روش ها بزرگي ميدان الكترومغناطيسي در محيط مورد مطالعه اندازه گيري مي شود.

6- روش هاي هسته اي : در اين روش ها انرژي و سطح تشعشعات بازتابي از ذرات اندازه گيري مي شود.

 

p>  <!--StartFragmenta href="http://geocivil.ir" target="_blank">ورود به صفحه جدید ژئوسیویل<!--EndFragment

Follow Instagram

 

دانلود رایگان دستورالعمل آزمایش پرسیومتری (در مطالعات ژئوتکنیک) - نشریه شماره 223


دانلود رایگان دستورالعمل آزمایش پرسیومتری (در مطالعات ژئوتکنیک) - نشریه شماره 223

 

نویسنده: دفتر امور فنی و تهیه معیارها

تعداد صفحات: 60 صفحه

ناشر: سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور

سال انتشار این نسخه: 1380

 

 

دانلود از لینک پایین صفحه

 

join telegram Follow Instagram

 

دانلود رایگان کتاب تحلیل و طراحی در مهندسی پی - Foundation Engineering Analysis and Design - An-Bin Huang & Hai-Sui Yu


دانلود رایگان کتاب تحلیل و طراحی در مهندسی پی - Foundation Engineering Analysis and Design - An-Bin Huang & Hai-Sui YuT

این کتاب در سال 2018 توسط کمپانی مشهور Taylor & Francis منتشر شده و به نویسندگی An-Bin Huang و Hai-Sui YuT و مشتمل بر 637 صفحه می باشد.

دانلود از لینک پایین صفحه 

join telegram Follow Instagram

 

 

دانلود رایگان کتاب مبانی ژئوتکنیک لرزه ای از کامالش کومار Basic Geotechnical Earthquake Engineering - Kamalesh Kumar


کتاب مبانی ژئوتکنیک لرزه ای از کامالش کومار (نام اصلی:  Basic Geotechnical Earthquake Engineering - Kamalesh Kumar) را به صورت رایگان می توانید از لینک پایین صفحه دانلود نمایید:

join telegram Follow Instagram

 

دانلود رایگان نشریه شماره 127 سازمان برنامه و بودجه - آزمایش های تیپ مکانیک خاک (شناسایی و طبقه بندی خاک)


نشریه شماره 127 سازمان برنامه و بودجه - آزمایش های تیپ مکانیک خاک (شناسایی و طبقه بندی خاک)

دانلود از لینک پایین صفحه

join telegram Follow Instagram

سری آموزش اکسل برای مهندسین (مقدماتی) - نکته 2: نمایش صفر ابتدای کدها یا ردیف ها بدون تغییر فرمت به تکست


سری آموزش اکسل برای مهندسین (مقدماتی) - نکته 2: نمایش صفر ابتدای کدها یا ردیف ها بدون تغییر فرمت به تکست

 

این ویدئوی آموزشی را از لینک زیر مشاهده نمایید:

 

 

دانلود

 

join telegram Follow Instagram

 

 

دانلود رایگان فایل آموزش ساده ترین روش استخراج (Export) نقاط نقشه در نرم افزار اتوکد


استخراج مختصات نقاط موجود در نقشه اتوکد در طراحی­های مهندسی و یا تهیه نقشه های طرح کاربرد فراوانی دارد اما متاسفانه همواره امری زمانبر بوده است. در این فایل روش ساده استخراج این فایل­ها به صورت گام به گام و با شکل آموزش داده می­ شود.

 

join telegram Follow Instagram

سری آموزش اکسل برای مهندسین (مقدماتی) - نکته 1: انتخاب سلول های قابل مشاهده


 سری آموزش اکسل برای مهندسین (مقدماتی) - نکته 1: انتخاب سلول های قابل مشاهده

 

این ویدئوی آموزشی را از لینک زیر مشاهده نمایید:

 

 

دانلود

 

join telegram        Follow Instagram

 

 

ویدئویی کامل از مراحل ساخت طولانی ترین پل معلق دنیا در استانبول ترکیه به طول دهانه 2023 متر.


ویدئویی کامل از مراحل ساخت طولانی ترین پل معلق دنیا در استانبول ترکیه به طول دهانه 2023 متر. ساخت این پل در سال 2017 آغاز شد و به عنوان طولانی ترین پل معلق دنیا لقب گرفته است. این پل واصل دیگری بین اروپا و آسیا به شمار می آید.

جهت مشاهده و دانلود روی لینک پایین صفحه کلیک کنید.

istanbul gif

دانلود

join telegram      Follow Instagram

دانلود رایگان نقشه پراکنش ضرایب منطقه ای حق الزحمه عوامل نظارت کارگاهی


نقشه پراکنش ضرایب منطقه ای حق الزحمه عوامل نظارت کارگاهی را از لینک زیر می توانید به صورت رایگان دریافت نمایید.

 

gif

join telegramFollow Instagram

 

ویدئوی بتن نفوذ پذیر یا بتن متخلخل (Pervious Concrete)


بتن نفوذپذیر، ترکیبی از دانه های مخصوص با درجه بندی درشت، سیمان و آب است. این بتن ، با عنوان "no-fines" و یا بتن متخلخل نیز شناخته می شود. مخلوط کردن مواد در یک فرایند با دقت کنترل شده، خمیری بوجود می آورد که ذرات سنگ دانه ها را پوشانده و موجب ایجاد پیوستگی بین سنگ دانه ها می شود. بتن سخت جمعا شامل حدود 15 تا 25 درصد حفره هوای به هم پیوسته است.آب از طریق حفره های موجود در سنگ فرش به سمت خاک زیرین حرکت می کند. افزودنی های حباب هوا اغلب در اقلیم هایی که یخ زدگی و به دنبال آن گرم شدن هوا رخ می دهد به منظور به حداقل رساندن آسیب های احتمالی سرما زدگی استفاده می شوند.

 

ویدئویی از بتن نفوذ پذیر یا بتن متخلخل (Pervious Concrete) را می توانید از طریق لینک زیر مشاهده نمایید:

دانلود

 

دانلود رایگان استاندارد بتن نفوذپذیر (متخلخل) - FHWA-HIF-13-006- Pervious Concrete

 

 

 

join telegramFollow Instagram

 

انیمشین سیستم جداساز لرزه ای (Base Isolation) صفحه ای، روشی نوین در مقاوم سازی در برابر زلزله


یکی از روش های نوین و موثر در امر بهسازی لرزه ای سازه ها استفاده از سیستم جداساز لرزه ای (Base Isolation) است. این سیستم به مانند سیستم تعلیق اتومبیل منجر به کاهش احساس افراد تحت سرویس از بار دینامیکی وارد شود. این روش با اینکه یک روش کاربردی برای کاهش سطح خسارت سازه از بار زلزله وارد برسازه است، اما برای تمام انواع سازه و خاک بستر مناسب نیست. بعنوان مثال کارایی این روش برای سازه واقع برخاک نرم، کاهش می یابد. برخی از مزایای این روش به شرح ذیل هستند:

1- در بهسازي لرزه اي سازه ها به روش جداسازی لرزه ای، به جاي افزايش ظرفيت باربري سازه تحت نيروهاي جانبي، مي توان نيروهاي وارد بر آنها را كاهش داد.
2- در روش جداسازي لرزه اي، سازه بر روي تكيه گاههايي كه قابليت تغييرشكل جانبي زيادي دارند قرار مي گيرد . در صورت وقوع زلزله، عمده تغييرشكلها در تكيه گاه رخ داده و سازه مانند جسمي صلب با تغييرشكلهاي كوچكي ارتعاش مي كند. در ساختمان هایی که به روش های مبتنی بر اتصال بی واسطه فونداسیون به زمین ساخته می شوند، سازه حرکتی مشابه در تراز کف فونداسیون را با حرکت زمین تجربه می نماید. بنابراین بسته به سطح انرژی زلزله وارده، سطح خسارت وارد بر سازه نیز می تواند از خسارت کم تا تخریب کامل باشد.
3- در سالهاي اخير، تكنولوژي جداسازي لرزه اي پيشرفت قابل ملاحظه اي داشته است . نصب سيستم هاي جداساز لرزه اي منجر به افزايش زمان تناوب اصلي سازه و كاهش نيروهاي وارد بر آن ميگردد.
4- اين روش براي ساختمانهاي كوتاه و متوسط بدليل پائين بودن زمان تناوب آنها، موثرتر از ساختمانهاي بلند ميباشد. نصب جداگر باعث افزايش زمان تناوب و ميرايي سازه ميگردد.

 

انیمشین سیستم جداساز لرزه ای (Base Isolation) صفحه ای، روشی نوین در مقاوم سازی در برابر زلزله را می توایند از طریق لینک زیر مشاهده نمایید:

 

دانلود

Follow Instagramjoin telegram


کلیه حقوق مادی و معنوی این وبسایت متعلق به گروه ژئوسیویل بوده و هرگونه استفاده بدون مجوز از مطالب این سایت "مطابق ماده 12 قانون جرائم رایانه ای مصوب مجلس شورای اسلامی" پیگرد قانونی دارد.

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما